HTML

Webfejlesztés python / Django alapokon

Django - a python alapú framework, amely jelentősen megkönnyítheti az egyszeri fejlesztő életét - már ha hagyja...

Címkék

app (1) django (6) hasznos (3) komment (1) média (1) python (2) rövid (1) struktúra (1) tipp (3) új (1) Címkefelhő

Dual session

2008.03.13. 10:48 Roodie

Tegyük fel hogy szükségünk van egy automatikus login megoldásra egy portálon. Persze mind tudjuk milyen veszélyeket rejt ez magában ( netkávézókban automatikusan belépő böngészők és társai ) ám mégis állandóan felmerülő kérés ügyfelek részéről, még az esetleges problémák ecsetelése után is...

Azonban Django esetében nem várt problémába ütközhetünk - az alap session kezelés az alkalmazásra nézve globális, a viselkedése a setup.py konfigban szabályozható, és NEM lehet megadni felhasználónként, hogy a session csak a böngésző bezárásig legyen érvényes vagy megmaradjon. Azaz egy "Emlékezz rám" funkciót az alap sesion kezeléssel nem lehet megvalósítani.

Szerencsére a Django moduláris felépítésének hála igen egyszerű a meglévő session kezelést kibővíteni. A kulcsszó a middleware. Persze mindezt nem kell nekünk magunknak megtenni, a Django CookBookban már van egy elkészített dual session middleware, amely tökéletesen működik. Ez a beépített session middleware-t váltja fel az alkalmazásban, megtartva természetesen annak minden jó tulajdonságát :-)

Szólj hozzá!

Címkék: tipp hasznos django

A bejegyzés trackback címe:

https://django.blog.hu/api/trackback/id/tr36379041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása